Followers

Friday, 3 June 2011

Roses dan simbol disebalik warna

Assalamualaikum.
Dan salam sejahtera buat bukan Muslim yang membaca.
 
Malam ni Nadh nak cita sal Rose la. Sebab ati tengah berbunga dengan keindahan kan. :)

Sebenarnya bunga ros mempunyai pelbagai warna yg mengandungi maksud tersirat. Ni maksud yang ditafsirkan kebanyakan dari orang. 



 Bunga Ros Merah: Si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya.
 
 
Bunga Ros Putih: Rasa cinta yang ada dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih itu.

Bunga Ros Kuning: Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu








Bunga Ros Merah Jambu: Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sejak sekian lama. Maknanya kamu adalah insan yang menjadi idamannya selama ini.







Note :: All of those ada simboliknya, tapi walau apa pn, simbol tu tiada apa sekiranya nak dibandingkan dengan keikhlasan memberi dan sebab ianya diberikan kan? tak salah nak berbunga ni, tapi sebaiknya pada yang HALAL la, bazir ja pada yang lum HALAL, bukan ja BAZIR DUIT, BAZIR MASA, BAZIR SEGALA-GALA... :) Pada yang dah HALAL, ini satu cara menarik perhatian si Dia, mengambil hati si Dia, dan sedarkan Dia yang DIa sebenarnya kesayangan walau kekadang tu tak sekepala. All the best!!

10 comments:

Si Penconteng said...

ala....bila la fiqa boleh dapat bunga ros ni eh??? hihihihi...

Miss Ran said...

tetibe rase anda mmg jiwang haha

pengaruh tb la ni

tomatokering :) said...

wahhhhhhhhhhhhhh :D

fRaMe+LenSeS said...

Fiqa :: ehhe.. nt mtk kat bakal hubby ya. :)

Miss Ran :: ahahaha.. jiwang ka.. :P

Erika :: ahahahaha.. :P

Golden Rose said...

golden rose plak apa maknanya...;)

Lulu caldina said...

biru?

iedaurora said...

suke pink & red rose!

fRaMe+LenSeS said...

Cik Golden :: hihi.. golden Nadh tatau la. :)

Lulu :: biru kalau mesti la sweet macam kamu.. :)

ieda :: wahhh.. red rose cantik kan? :)

kiera'sakura said...

tak suka bunga....

Ash Shikano said...

bunga ros biru maksudnya ape erk??sgt addicted sama ros biru walopun xpernah nmpak gune mata...haha

Buta+Pekak+Bisu=CINTA